Crumble de Courgette au Chèvre
Preparation Time: 15 mins
Cooking Time: 15 mins
Meal type:
Side Dishes
Lunch
Rating:
FatSecret Members Average Rating
|
by member: Mislyane
Crumble de Courgette au Chèvre
Un crumble salé d'été.
Ingredients
Directions
- Tailler les courgettes en fines rondelles et les faire revenir dans une poêle légèrement huilée. Saler, poivrer et remuer régulièrement.
- Au bout de 10 minutes environ, retirer du feu et laisser tiédir. Pendant ce temps préchauffer le four à 210°c (thermostat 7) et préparer la pâte à crumble: verser dans un saladier la farine, la chapelure, une pincée de sel et mélanger. Ajouter ensuite le beurre légèrement ramolli et malaxer le tout du bout des doigts de façon à obtenir une pâte sableuse.
- Couper le fromage de chèvre en petits morceaux. Dans 4 ramequins, disposer les rondelles de courgettes puis les petits morceaux de chèvre et terminer avec la pâte à crumble. Enfourner 10 à 15 minutes. Quand le crumble est doré, c’est prêt. Servir aussitôt.
149 members have added this recipe to their cookbook.
|
Reviews
Cela m'a l'air bien bon! merci
28 Jun 16 by member: 1703marcelle
|
Je prends ;-)
23 Aug 15 by member: Isaruche
|
|
|
|
|
Review this recipe
You must sign in to review this recipe. Click here to sign in.
|
|
|
Find More Recipes
|
Filter by Meal Type
Side Dishes
Lunch
Newest Recipes
Delicious and high-protein dish.
|
Sweet, soft, and delicious snacks.
|
Moist, sweet and delicious.
|
Moist, rich, and healthy. Perfect for breakfast, dessert, or a snack.
|
|
Submit a Recipe
Nutritional Summary:
|
|
There are 373 calories in 1 serving of Crumble de Courgette au Chèvre.
|
|
Calorie Breakdown: 62% fat, 24% carbs, 15% prot. |
|
Nutrition Facts
Amount Per Serving
Calories
372
% Daily Values*
Total Fat
25.54g
33%
Saturated Fat
14.627g
73%
Trans Fat
-
Polyunsaturated Fat
1.437g
Monounsaturated Fat
7.771g
Cholesterol
56mg
19%
Sodium
502mg
22%
Total Carbohydrate
21.99g
8%
Dietary Fiber
1.1g
4%
Sugars
1.74g
Protein
13.71g
Vitamin D
-
Calcium
202mg
16%
Iron
1.68mg
9%
Potassium
43mg
1%
Vitamin A
235mcg
26%
Vitamin C
0.5mg
1%
Calorie Breakdown:
Carbohydrate (23%)
Fat (62%)
Protein (15%)
|
|
*Based on an RDI of 2000 calories
|